skaczące obroty

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • andrew41
    Classic
    • 2014
    • 5

skaczące obroty

krzynol,

Aby tradycji stalo sie zadosc to moze zrobimy jak w zeszlym roku, nawet data by sie zgadzala

Tak nas bylo, a kilku jeszcze inkoguto :P
    Spot piwny 07.12.12, godz. 20:00, Gdynia, Degustatornia
    1. sazad
    2. marbab
    3. McGan + znajomy
    4. mirek_p11
    5. jago7270
    6. sebastian7905
    7. gadula007
    8. krzynol
    9. tom007
    10. apollo444
    11. Djfruwel
    12. sopocianin
    13. slawek31113
    14. mythos
    15. lilo - na 50%
    16. piotrek_gdy
    17. darekgda
    18. 4tech
    19. dzajo198
    20. arti1
    21. piotrex - a jednak
    Co niektorzy spozywali nawet
    Żołądkowa De lux z lubelskiej fabryki
    no i tekst tego mroznego wieczoru
    Zamieszczone przez McGan
    Pamietajcie - mam Bordnetza! ...ale sos czosnkowy :P
  • michal42
    Classic
    • 2012
    • 10

skaczące obroty

witam .Co to może być? Mam octavie 1,6 Mpi na LPG . Kiedy rano odpalam samochód na benzynie , silnik zimny chodzi równo . Po nagrzaniu się silnika do odpowiedniej temperatury płynnie przechodzi na gaz .Obroty ma równiutkie , tylko jak przełączę z Lpg na benzynę to obroty mi głupieją na benzynie . Spadają jak by miał mi zaraz zgasnąć (kilka razy mi zgasł )i lecą w górę i tak kilka razy .Po kilku razach uspakajają sie i silnik pracuje równo . następnie przełączam na gaz i również chodzi równo .Nieraz na gazie obroty podniosą się do 2000 i opadną . jeszcze w ciągu dnia jak silnik jest ciepły i chodzi na lpg i go zgaszę ,a następnie odpalę na benzynie to znowu obroty mu szleją przez kilka sekund .Ostatnio zapala mi się jeszcze chek engine .
    Co to może być ?

Komentarz

• richi9
      Rider
      • 2011
      • 427

czyli wina pewnie LPG . Może byc że wtryskiwacze nie trzymają( gazowe)...Przed jazdą sprawdź 32 kanał. Po takim incydencie również sprawdź po 10 minutach korekty lambda na kanale 32...Jeżeli podlewają wtryski gazowe ,powinny być korekty wyższe...Niż przed sprawdzeniem...

Komentarz

• michal42
        Classic
        • 2012
        • 10

jeden wtrysk jest do wymiany . Czekam na nowy z Landi Renzo . Zobaczymy co będzie potem.

Komentarz

Pracuję...